Szukaj na tym blogu

Muffinki piernikowe z kremem piernikowym

 


Składniki na 12 babeczek :

  • 250 g mąki pszennej
  • 150 ml mleka
  • 100 g cukru
  • 30 g kakao
  • 1 jajko
  • 2 łyżki przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 
  • 6 łyżek oleju 
  • 4 łyżki miodu
Składniki na krem:
  • 500 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 10 ciasteczek korzennych - speculoos
Sposób wykonania:
  1. W jednej misce połączyć ze sobą suche składniki, a w drugie mokre. Miód można podgrzać, aby był płynny. 
  2. Obie masy dokładnie połączyć ze sobą za pomocą łyżki lub miksera. 
  3. Papilotki napełnić masą. 
  4. Piec około 25 minut w 190 stopniach do suchego patyczka
  5. Krem: serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem, dodać pokruszone ciastka. Za pomocą rękawa cukierniczego udekorować kremem wierzch wystudzonych babeczek.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger