Pierogi z serem feta i szpinakiem
Przepyszne pierogi! Najlepsze jakie w życiu jadłam :) Pierwszy raz robiłam pierogi i w dodatku pierwszy raz jadłam szpinak :) Niebo po prostu. Idealne dla osób będących na diecie South Beach druga faza.
Składniki:
- dwie szklanki mąki pszennej razowej 2000
- woda [na oko]
- szczypta soli
- jedna łyżeczka masła
- opakowanie mrożonego szpinaku
- opakowanie sera feta
Mąkę z solą, masłem i wodą zagnieść ciasto. Szpinak rozmrażamy na patelni, następnie dodajemy ser feta. Całość odciskamy z wody.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy koła, nakładamy farsz i zlepiamy końce.
Gotować w osolonej wodzie, aż do wypłynięcia na powierzchnię.
Smacznego :)
bardzo lubie pieczone pierogi, szpinak i make razowa tez :) na pewno pyszne! dodaje przepis do listy do zrobienia.
OdpowiedzUsuńaż trudno uwierzyc, że to Twoje pierwsze pierogi, bo są piękne:-)
OdpowiedzUsuńmm ppychaa ! a dużo tych pierożków wyjdzie?
OdpowiedzUsuń26 albo 29, już dokładnie nie pamiętam:)
OdpowiedzUsuńŚliczne pierogi. Ciekawe czy z serem białym zamiast z fetą również by smakowały.
OdpowiedzUsuńz pewnością, chociaż trzeba będzie doprawić wtedy :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie szukałam ciasta na pierogi z mąki razowej i wyszukiwarka skierowała mnie do Ciebie. Twoje pierogi wyglądają fantastycznie! Czy miałaś jakieś problemy z samym ciastem lub z lepieniem pierogów? Jakieś masz jakieś dodatkowe wskazówki/porady? Pzdr Aniado
OdpowiedzUsuńprzy lepieniu trochę było pracy, ale to pewnie dlatego że pierwszy raz robiłam pierogi :) zlepiłam je wodą :) nie przestrasz się gdy woda w garnku będzie się robić zielona :) tylko trochę mi wyciekło albo od moich zielonych rąk :)
OdpowiedzUsuńnie masz się czego naprawdę obawiać :) a te pierogi są zdrowe więc zachęcam:)