Kluski szpinakowe
Przepis pochodzi z "Przyślij przepis".
Składniki:
Szpinak rozmrozić i odsączyć od wody. W misce wyrabiamy masę z rozgniecionego twarogu, szpinaku, mąki, jajek, jak ktoś chce to soli. Porcję kluski nabieramy łyżeczką i wrzucamy do osolonej wrzącej wody. Wyjmujemy, gdy wypłyną na wierzch.
Najlepiej smakują ze startym serem i polane ketchupem.
Smacznego :)
Składniki:
- 450 g mrożonego szpinaku
- 30 dag twarogu chudego
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
Szpinak rozmrozić i odsączyć od wody. W misce wyrabiamy masę z rozgniecionego twarogu, szpinaku, mąki, jajek, jak ktoś chce to soli. Porcję kluski nabieramy łyżeczką i wrzucamy do osolonej wrzącej wody. Wyjmujemy, gdy wypłyną na wierzch.
Najlepiej smakują ze startym serem i polane ketchupem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz