Zupa truskawkowa idealna na upały
Wysokie temperatury nie dają żyć, a jednocześnie trwa sezon na truskawki. Za dnia praktycznie nie chce się jeść, a wieczorem, gdy robi się chłodno, dopada nas wilczy głód. Jest na to szybki i prosty sposób. Nasza zupa truskawkowa świetnie smakuje na zimno, ochłodzi i jest prawdziwą bombą witaminowo - energetyczną.
Składniki:
- 0,5 kg truskawek
- 1 kisiel truskawkowy
- 2 łyżki cukru
- litr wody
- Umyte truskawki gotować w osłodzonej wodzie przez 10 minut.
- Kisiel rozrobić w kubku z małą ilością wody, a następnie wlać do ugotowanych truskawek i dobrze wymieszać.
- Przed podaniem zupę schłodzić w lodówce.
- Niektórzy preferują wersję z dodatkiem makaronu.
Wspaniale wygląda! Pycha.
OdpowiedzUsuńPyszności i do tego w ładnej miseczce;)
OdpowiedzUsuńkolor zachęcający bardzo :-)
OdpowiedzUsuńkolor śliczny a i talerzyk uroczy.
OdpowiedzUsuńMam w domu wielbiciela zup owocowych, taki talerz zniknąłby w jednej chwili:)
OdpowiedzUsuńi zupa i miseczka rewelacyjna :)
OdpowiedzUsuń