12 lipca 2010

Zupa truskawkowa zwłaszcza na upały

Zupa dobra na gorąco, a zwłaszcza na zimno :)
Składniki:
  • 0,5 kg truskawek
  • 1 kisiel truskawkowy
  • 2 łyżki cukru
Sposób wykonania:
Umyte truskawki należy ugotować w litrze osłodzonej wody przez 10 minut. Kisiel rozrabiamy w kubku z małą ilością wody, a następnie wlewamy do ugotowanych truskawek i dobrze mieszamy.
Gdy jest upał wstawiamy zupę do lodówki przed podaniem.
Smacznego :)

6 komentarzy:

  1. Wspaniale wygląda! Pycha.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności i do tego w ładnej miseczce;)

    OdpowiedzUsuń
  3. kolor zachęcający bardzo :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. kolor śliczny a i talerzyk uroczy.

    OdpowiedzUsuń
  5. Mam w domu wielbiciela zup owocowych, taki talerz zniknąłby w jednej chwili:)

    OdpowiedzUsuń
  6. i zupa i miseczka rewelacyjna :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails