Szukaj na tym blogu

Zupa truskawkowa idealna na upały


Wysokie temperatury nie dają żyć, a jednocześnie trwa sezon na truskawki. Za dnia praktycznie nie chce się jeść, a wieczorem, gdy robi się chłodno, dopada nas wilczy głód. Jest na to szybki i prosty sposób. Nasza zupa truskawkowa świetnie smakuje na zimno, ochłodzi i jest prawdziwą bombą witaminowo - energetyczną. 

Składniki:
  • 0,5 kg truskawek
  • 1 kisiel truskawkowy
  • 2 łyżki cukru
  • litr wody
Sposób wykonania:
  1. Umyte truskawki gotować w osłodzonej wodzie przez 10 minut.
  2. Kisiel rozrobić w kubku z małą ilością wody, a następnie wlać do ugotowanych truskawek i dobrze wymieszać.
  3. Przed podaniem zupę schłodzić w lodówce.
  4. Niektórzy preferują wersję z dodatkiem makaronu.
Smacznego :)

6 komentarzy:

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger