27 sierpnia 2010

Naleśniki zielone

Naleśniki według uznania.
Nadzienie:
  • szpinak mrożony
  • feta
  • ząbek czosnku
Sposób wykonania:
Szpinak smażymy na patelni, aż odparuje woda, dodajemy kostki fety i zmiażdżony ząbek czosnku. Smażymy, aż powstanie jednolita masa. 


Proporcji dokładnych nie podaję, bo zawsze na oko robię. Ale dla upartych to jest to mniej więcej tyle: 250 g szpinaku i połowa opakowania fety. 
Smacznego :)

8 komentarzy:

  1. bardzo lubię to szpinakowe nadzienie

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię kolorowe naleśniki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawy farsz. piękna barwa i na pewno cudowny smak;)

    OdpowiedzUsuń
  4. ten farsz musi być wyśmienity!

    OdpowiedzUsuń
  5. jam jest zadeklarowaną miłośniczką szpinaku! a te naleśniki to strzał w dziesiątkę ;]

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo smacznie się prezentują

    OdpowiedzUsuń
  7. ostatnio robilam podobne!
    tyle, ze fete zastapilam zwyklym zoltym serem, bo akurat taki mialam pod reka ;D

    OdpowiedzUsuń
  8. jak pięknie wyglądają *,* dodaję przepis do dań do zrobienia w ferie :))

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails