Jajka faszerowane
Składniki:
- 3 jajka
- pęczek szczypiorku
- 3-4 plasterki szynki
- 2 łyżeczki majonezu
- bułka tarta
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Jajka ugotować.
- Jeszcze w skorupce przeciąć na pół. Wydrążyć ze skorupek i pokroić w drobną kostkę.
- Połączyć z posiekanym szczypiorkiem, majonezem, szynką i przyprawami.
- Gotową masę napełniać skorupki i obtoczyć w bułce tartej rozsypanej na talerzu.
- Smażyć na maśle do zarumienia.
Smacznego :)
bardzo apetycznie wyglądają te jajka
OdpowiedzUsuńSmakowita propozycja :)
OdpowiedzUsuńfajne jaja , z patelni pewnie jeszcze lepiej smakują ;d pyszny pomysł ;)
OdpowiedzUsuń