Placki z syropem, pomarańczą i czekoladą
kwietnia 16, 2013
7
obiad
,
obiad z patelni
,
owoce
,
placki
,
placuszki
,
słodkie
,
śniadanie
,
w 30 minut
Składniki na ciasto:
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 i 1/4 szkl. mąki
- 250 ml mleka
- 1 łyżka oleju
Dodatki:
- 1 pomarańcza
- 3 kostki deserowej czekolady
- syrop klonowy
- 3 łyżki siekanych migdałów
Sposób wykonania:
- Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na gładką masę. Nakładamy po 2 łyżki ciasta na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron.
- Propozycja podania: na wierzch placuszków kładziemy cząstki pomarańczy, po 1 łyżce migdałów, polewamy syropem klonowym i posypujemy startą czekoladą.
Smacznego :)
Jakie te placki są piękne! Jedzenie ich to napewno sama rozkosz:)
OdpowiedzUsuńJakie ładne! I to podanie... Migdaly, syrop klonowy... Pysznie!
OdpowiedzUsuńWyglądają przecudownie...
OdpowiedzUsuńŻal by mi było je zjeść :)
ślicznie wyglądają, chętnie bym zjadła ;D
OdpowiedzUsuńwyglądają pięknie :)
OdpowiedzUsuńto musi być pyszne! jeszcze połączenie pomarańczy z czekoladą, mmmm dieta R.I.P
OdpowiedzUsuńUżywasz specjalnej pateni? Zawsze taka chciałam, nieziemski efekt. Z pomarańczami jeszcze nie próbowałam : )
OdpowiedzUsuń