Szukaj na tym blogu

Placki z syropem, pomarańczą i czekoladą



Składniki na ciasto:
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 1 łyżka cukru pudru 
  • 1 i 1/4 szkl. mąki
  • 250 ml mleka
  • 1 łyżka oleju 
Dodatki:
  • 1 pomarańcza
  • 3 kostki deserowej czekolady
  • syrop klonowy
  • 3 łyżki siekanych migdałów
Sposób wykonania:

  1. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na gładką masę. Nakładamy po 2 łyżki ciasta na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron. 
  2. Propozycja podania: na wierzch placuszków kładziemy cząstki pomarańczy, po 1 łyżce migdałów, polewamy syropem klonowym i posypujemy startą czekoladą. 

Smacznego :)


7 komentarzy:

  1. Jakie te placki są piękne! Jedzenie ich to napewno sama rozkosz:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie ładne! I to podanie... Migdaly, syrop klonowy... Pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają przecudownie...
    Żal by mi było je zjeść :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ślicznie wyglądają, chętnie bym zjadła ;D

    OdpowiedzUsuń
  5. to musi być pyszne! jeszcze połączenie pomarańczy z czekoladą, mmmm dieta R.I.P

    OdpowiedzUsuń
  6. Używasz specjalnej pateni? Zawsze taka chciałam, nieziemski efekt. Z pomarańczami jeszcze nie próbowałam : )

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger