Szukaj na tym blogu

Omlet ziemniaczany po hiszpańsku


Składniki:
  • 2 jajka
  • 1 mała cebula
  • 15 dag ziemniaków
  • 10 dag chudej wędliny 
  • 2 łyżeczki oleju
  • sól, pieprz
  • garść szczypiorku 
Sposób wykonania:

  1. Ugotować ziemniaki i pokroić w plastry. Cebulę drobno posiekać i wędlinę. 
  2. Jajka wbić do miseczki, dodać przyprawy i ubić na puszystą masę. 
  3. Na patelni rozgrzać olej, włożyć ziemniaki i cebuli, zrumienić. Doprawić.
  4. Następnie zalać masą jajeczną i smażyć podważając brzegi łopatką. Przed końcem smażenia dodać wędlinę. Gotowy omlet zsunąć na talerz i posypać posiekanym szczypiorkiem. 
Smacznego :)



1 komentarz:

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger