Omlet ziemniaczany po hiszpańsku
Składniki:
- 2 jajka
- 1 mała cebula
- 15 dag ziemniaków
- 10 dag chudej wędliny
- 2 łyżeczki oleju
- sól, pieprz
- garść szczypiorku
Sposób wykonania:
- Ugotować ziemniaki i pokroić w plastry. Cebulę drobno posiekać i wędlinę.
- Jajka wbić do miseczki, dodać przyprawy i ubić na puszystą masę.
- Na patelni rozgrzać olej, włożyć ziemniaki i cebuli, zrumienić. Doprawić.
- Następnie zalać masą jajeczną i smażyć podważając brzegi łopatką. Przed końcem smażenia dodać wędlinę. Gotowy omlet zsunąć na talerz i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)
wygląda tak słonecznie, piękny, zdrowy kolor:)
OdpowiedzUsuń