18 maja 2013

Omlet ziemniaczany po hiszpańsku

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 mała cebula
  • 15 dag ziemniaków
  • 10 dag chudej wędliny 
  • 2 łyżeczki oleju
  • sól, pieprz
  • garść szczypiorku 
Sposób wykonania:
Ugotować ziemniaki i pokroić w plastry. Cebulę drobno posiekać i wędlinę. 
Jajka wbić do miseczki, dodać przyprawy i ubić na puszystą masę. 
Na patelni rozgrzać olej, włożyć ziemniaki i cebuli, zrumienić. Doprawić.
Następnie zalać masą jajeczną i smażyć podważając brzegi łopatką. Przed końcem smażenia dodać wędlinę. Gotowy omlet zsunąć na talerz i posypać posiekanym szczypiorkiem. 
Smacznego :)


1 komentarz:

  1. wygląda tak słonecznie, piękny, zdrowy kolor:)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails