25 maja 2013

Pasztet z marchwi i soczewicy

Składniki:

  • 200 g czerwonej soczewicy
  • 4 marchewki
  • 1 cebula
  • 4 łyżki oleju
  • 3 jajka
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka curry
Sposób wykonania:
Soczewicę ugotować na papkę i odsączyć. Marchewki pokroić drobno w kostkę.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i smażyć na oleju. A następnie dodać przyprawy. Następnie połączyć marchwią, soczewicą i jajkami. 
Masę przełożyć do keksówki i piec 60 min w 200 stopniach.
Smacznego :)

2 komentarze:

  1. tez taki robie, pszepyszny, zdrowy i wreszcie cos innego od past kupnych :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zdrowy, wegański -świetny !!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails