03 maja 2013

Wytrawne placuszki z orzechami i camembert

Składniki na placuszki (9 sztuk):

  • 1 jajko
  • 1/2 szkl. mleka
  • 1/2 szkl. jogurtu greckiego 
  • 1 i 1/4 szkl. mąki
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • tymianek
Dodatki:
  • camembert
  • syrop klonowy /miód
  • orzechy włoskie
o
Sposób wykonania:

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie miksujemy na jednolitą masę i smażymy na suchej patelni na małym ogniu. 
Smacznego :)

6 komentarzy:

  1. tak mi mów!
    ja chcę ten kopczyk. wygląda imponująco, a takiej wersji placuszków jeszcze nie jadłam!

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam camembert z orzechami!

    OdpowiedzUsuń
  3. wyglądają obłędnie! i to połączenie smaków, oja tak tak, jestem na duże TAK :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wow , ciekawa wersja smakowa - podoba mi się ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniałe połącznie smaków :) Bardzo mi się podoba!

    OdpowiedzUsuń
  6. Oo bosko bosko *_* Orzechy, camembert i miód - jedno z lepszych połączeń ;)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails