Wytrawne placuszki z orzechami i camembert
maja 03, 2013
6
mączne
,
obiad
,
obiad z patelni
,
orzechy włoskie
,
placuszki
,
śniadanie
,
w 30 minut
- 1 jajko
- 1/2 szkl. mleka
- 1/2 szkl. jogurtu greckiego
- 1 i 1/4 szkl. mąki
- 2 łyżki oliwy
- sól
- 1 płaska łyżeczka sody
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- tymianek
Dodatki:
- camembert
- syrop klonowy /miód
- orzechy włoskie
Sposób wykonania:
- Wszystkie składniki na ciasto dokładnie miksujemy na jednolitą masę i smażymy na suchej patelni na małym ogniu.
Smacznego :)
tak mi mów!
OdpowiedzUsuńja chcę ten kopczyk. wygląda imponująco, a takiej wersji placuszków jeszcze nie jadłam!
uwielbiam camembert z orzechami!
OdpowiedzUsuńwyglądają obłędnie! i to połączenie smaków, oja tak tak, jestem na duże TAK :)
OdpowiedzUsuńwow , ciekawa wersja smakowa - podoba mi się ;)
OdpowiedzUsuńWspaniałe połącznie smaków :) Bardzo mi się podoba!
OdpowiedzUsuńOo bosko bosko *_* Orzechy, camembert i miód - jedno z lepszych połączeń ;)
OdpowiedzUsuń