29 czerwca 2013

Leniwe z patelni

Składniki:

  • kostka chudego twarogu
  • 1/4 szkl. mąki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki cukru waniliowego 
  • szczypta soli
  • olej
Sposób wykonania:
Twaróg dokładnie rozdrobnić, następnie dodać wszystkie składniki poza olejem i wyrobić dokładnie. 
Blat wysypać mąką i formować z masy wałek. Pokroić nożem około 4 cm kawałki, a następnie każdy obtoczyć w mące i smażyć na oleju z dwóch stron.
Można podawać z cukrem pudrem.
Smacznego :)




2 komentarze:

  1. ooo fajny pomysł na inną ich wersję, chętnie wypróbuję ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails