23 czerwca 2013

Klopsiki z serem feta w sosie pomidorowym

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 100 g fety
  • garść pietruszki
  • bułka tarta
  • 200 g koncentratu pomidorowego 
  • kolorowy pieprz
  • sól
  • szczypta majeranku
  • szczypta mielonego czosnku
  • szczypta cebuli suszonej
  • szczypta słodkiej suszonej papryki
  • szczypta bazylii 
  • szczypta kolendry
  • szczypta lubczyku
  • szczypta gorczycy
  • szczypta kurkumy 
  • szczypta kminku
Sposób wykonania:
Mięso połączyć z jajkiem, posiekaną pietruszką, bułką tatrą (ilość wg uznania) i przyprawami. 
Uformować kulki, do środka włożyć po kostce fety i smażyć na oleju. A następnie dodać do nich koncentrat z wodą. Ilość wody zależy od konsystencji jaką chce się uzyskać. Sos doprawić solą i pieprzem. Całość dusić pod przykryciem około 20 minut. 
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails