Klopsiki z serem feta w sosie pomidorowym
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego
- 1 jajko
- 100 g fety
- garść pietruszki
- bułka tarta
- 200 g koncentratu pomidorowego
- kolorowy pieprz
- sól
- szczypta majeranku
- szczypta mielonego czosnku
- szczypta cebuli suszonej
- szczypta słodkiej suszonej papryki
- szczypta bazylii
- szczypta kolendry
- szczypta lubczyku
- szczypta gorczycy
- szczypta kurkumy
- szczypta kminku
Sposób wykonania:
Mięso połączyć z jajkiem, posiekaną pietruszką, bułką tatrą (ilość wg uznania) i przyprawami.
Uformować kulki, do środka włożyć po kostce fety i smażyć na oleju. A następnie dodać do nich koncentrat z wodą. Ilość wody zależy od konsystencji jaką chce się uzyskać. Sos doprawić solą i pieprzem. Całość dusić pod przykryciem około 20 minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz