23 września 2013

Muffinki z malinami, białą czekoladą i wiórkami kokosowymi

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
  • 3/4 szkl. cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki soli
  • 1/2 szkl. wiórków kokosowych 
  • 2 jajka
  • 100 g roztopionego masła
  • 1 szkl. mleka
Ponadto:
  • szkl. malin
  • bułka tarta
  • 100 g białej czekolady
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
Sposób wykonania:
Suche składniki połączyć z mokrymi. Maliny oprószyć bułką tartą Po łyżce nakładać ciasto do foremek, następnie kładziemy maliny i zalewamy drugą łyżką ciasta. Na wierzch dajemy maliny i posypujemy wiórkami. 
Pieczemy w 210 stopniach przez około 25 minut. 
Gdy babeczki przestygną polewamy wierzch roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą. 
Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails