02 listopada 2013

Pierś kurczaka z pieczarkami w sosie koperkowym

Składniki:

  • 1 cała pierś kurczaka
  • 300 g pieczarek
  • 2 serki topione śmietankowe (150 g)
  • 200 g śmietany 18%
  • przyprawa do kurczaka
  • koperek
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól, pieprz
Sposób wykonania:
Kurzaka pokroić w paski, doprawić solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmażyć na patelni i przełożyć do garnka. 
Pieczarki pokroić w cienkie talarki, dodać do mięsa i dusić przez chwilę. Następnie dodać śmietanę i serki. Gotować na wolnym ogniu. Na koniec dodać drobno posiekany koperek. 
Potrawę przekładamy na talerz i dekorujemy natką pietruszki.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails