11 grudnia 2013

Ciastka czekoladowo-kokosowe

Składniki:

  • 200 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 15 g cukru pudru
  • 20 g kakao
  • 150 g margaryny
  • 40 g płatków owsianych
  • 40 g rodzynek
  • 1 jajko
  • 100 g wiórków kokosowych 
  • 100 g białej czekolady
Sposób wykonania:
  1. Na stolnicę przesiać: mąkę,proszek do pieczenia, kakao,cukier puder.
  2. Dodać pokrojoną na kawałki margarynę, musli, rodzynki, jajko, wiórki kokosowe.
  3. Całość wyrobić i odstawić do lodówki na 30 minut.
  4. Schłodzone ciasto zagnieść i uformować wałek o średnicy 5 cm. Pokroić na plastry o szerokości 1 cm i w dłoni ukształtować odpowiedni kształt.
  5. Piec ok. 20 minut w 200 stopniach.
  6. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie zanurzyć każde ciastko do połowy w czekoladzie.
  7. Odstawić do wystygnięcia.
Smacznego :)
B

1 komentarz:

  1. Czekolada i kokos to pyszne połączenie, muszę koniecznie takie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails