05 listopada 2014

Muszle Lumaconi z soczewicą


Składniki:

  • 400 g makaronu Lumaconi
  • 1 cebula
  • 2 szkl. czerwonej soczewicy
  • 4 łyżki pasty z suszonych pomidorów
  • 4 łyżki startego żółtego sera
  • sól, pieprz, kminek
  • 3 łyżki oliwy
Sposób wykonania:
  1. Cebulę pokroić w kostkę ze zeszklić na oliwie. 
  2. Dodajemy przyprawy i soczewicę. 
  3. Zalać dwiema szklankami wody i gotujemy na małym ogniu do miękkości. 
  4. Doprawiamy pastą pomidorową. Całość dokładnie wymieszać. 
  5. Gotowe nadzienie nakładamy na ugotowany makaron i układamy obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Posypać serem.
  6. Zapiec w piekarniku, aż ser się roztopi 
Smacznego :)

2 komentarze:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails