18 lutego 2015

Blok czekoladowy rodem z PRLu



Składniki:

  • 250 g margaryny (zdecydowanie najlepiej palmy )
  • 1 szkl cukru
  • 250 g herbatników
  • 400 g mleka w proszku ( niebieskie opakowanie)
  • 6 łyżek kakao
  • 6 łyżek mleka
  • dowolny aromat
Sposób wykonania:
  1. Do garnka wkładamy margarynę, cukier, kakao, aromat i mleko. Wszystko razem gotujemy do uzyskania jednolitej masy na małym ogniu ( nie doprowadzamy do wżenia) 
  2. Następnie dodajemy do masy pokruszone herbatniki oraz mleko w proszku.
  3. Całą masę przekładamy do keksówki (u mnie była silikonowa, więc nie było potrzeby wykładania jej papierem) 
  4. Wkładamy do lodówki i tak przechowujemy.
Smacznego :)

1 komentarz:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails