17 lutego 2015

Spaghetti bolognese



Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 duża cebula
  • 1 marchew
  • 1 korzeń pietruszki
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • oliwa z oliwek
  • 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina
  • 2 ząbki czosku
  • sól
  • pieprz
  • tabasco
  • gałka muszkatołowa
  • zioła prowansalskie
Sposób wykonania:
  1. Na patelni smażymy na oliwie drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek. Dodajemy mięso oraz marchewkę i pietruszkę pokrojoną w kostkę.
  2. Następnie wrzucamy pomidory i wlewamy czerwone wino i przyprawiamy wszystko do smaku.
  3. Gotujemy pod przykryciem około 20-30 minut do czasu, aż alkohol wyparuje, a sos zgęstnieje. 
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails