Hamburger wegetariański
Składniki na 5 burgerów:
- 10 pieczarek
- 1 mała cebula
- 1 puszka białej fasoli
- sól, pieprz
- słodka papryka
- 3 łyżki wody
- olej do smażenia
- mąka z ciecierzycy do zagęszczenia
Dodatkowo:
- bułki do burgerów z mojego przepisu lub kupne gotowe
- ulubione dodatki, np sałata, ser wegański, pomidor, cebula
Sposób wykonania:
- Cebulę i pieczarki drobno posiekać i podsmażyć razem na oleju roślinnym.
- Fasolę odsączyć z zalewy, przepłukać i zmiksować blenderem lub rozgnieść widelcem albo przy użyciu praski i dodać do cebuli i pieczarek.
- Do masy dodać przyprawy oraz mąkę tyle, aby dało się formować burgery.
- Smażyć z obydwu stron na oleju.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz