Szukaj na tym blogu

Hamburger wegetariański



Składniki na 5 burgerów:
  • 10 pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 1 puszka białej fasoli 
  • sól, pieprz
  • słodka papryka
  • 3 łyżki wody
  • olej do smażenia
  • mąka z ciecierzycy do zagęszczenia
Dodatkowo:
  • bułki do burgerów z mojego przepisu lub kupne gotowe
  • ulubione dodatki, np sałata, ser wegański, pomidor, cebula
Sposób wykonania:
  1. Cebulę i pieczarki drobno posiekać i podsmażyć razem na oleju roślinnym.
  2. Fasolę odsączyć z zalewy, przepłukać i zmiksować blenderem lub rozgnieść widelcem albo przy użyciu praski i dodać do cebuli i pieczarek.
  3. Do masy dodać przyprawy oraz mąkę tyle, aby dało się formować burgery.
  4. Smażyć z obydwu stron na oleju.

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger