Szukaj na tym blogu

Ciastka kruche stempelki świąteczne




Składniki:
  • 250g mąki pszennej
  • 60 mąki ziemniaczanej
  • 220 g miękkiego masła
  • 80 g cukru pudru 
  • 1 czubata łyżka przyprawy do piernika
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
Sposób wykonania:
  1. Masło ucieramy z cukrem pudrem.
  2. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy na jednolitą masę.
  3. Ciasto owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na około 30 minut.
  4. Stolnicę i wałek posypujemy mąką i rozwałkowujemy ciasto na około 5 mm. 
  5. Wycinamy ciasteczka stempelkami i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Pieczemy w 170 stopniach przez około 12-15 minut. 
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger