Szukaj na tym blogu

Pasta z tuńczykiem, jajkiem i mozzarellą

 


Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 
  • 125 g mozzarelli 
  • 2 łyżki majonezu
  • garść świeżej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki musztardy sarepskiej 
  • 1 duży lub 2 średnie ogórki konserwowe 
  • 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
Sposób wykonania:
  1. Jajka ugotować na twardo i ostudzić.
  2. Mozzarellę  i ogórka drobno pokroić, wrzucić do miski, dodać cebulę, posiekaną pietruszkę.
  3. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić i dodać do pozostałych składników.
  4. Ostudzone jajka obrać i drobno posiekać. Dodać do miski.
  5. Doprawić do smaki. Na koniec dać majonez oraz musztardę i wszystko dokładnie wymieszać. 
  6. Odstawić do lodówki, aż smak się przegryzie. Najlepsza na następny dzień.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger