Pasta z tuńczykiem, jajkiem i mozzarellą
Składniki:
- 4 jajka
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 125 g mozzarelli
- 2 łyżki majonezu
- garść świeżej pietruszki
- sól
- pieprz
- 1/2 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 1 duży lub 2 średnie ogórki konserwowe
- 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
Sposób wykonania:
- Jajka ugotować na twardo i ostudzić.
- Mozzarellę i ogórka drobno pokroić, wrzucić do miski, dodać cebulę, posiekaną pietruszkę.
- Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić i dodać do pozostałych składników.
- Ostudzone jajka obrać i drobno posiekać. Dodać do miski.
- Doprawić do smaki. Na koniec dać majonez oraz musztardę i wszystko dokładnie wymieszać.
- Odstawić do lodówki, aż smak się przegryzie. Najlepsza na następny dzień.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz