Szukaj na tym blogu

Sałatka z tuńczykiem i białą fasolą

 


Składniki:

  • 300 g tuńczyka w sosie własnym
  • 400 g białej fasoli z puszki
  • 1/4 szklanki posiekanej czerwonej cebuli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu winnego z czerwonego wina
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 
  • 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny 
  • sól
  • pieprz
Sposób wykonania:
  1. W misce wymieszać oliwę, ocet, natkę pietruszki i sok z cytryny.
  2. Dodać cebulę, tuńczyka i fasolę. Wszystko razem wymieszać ze sobą.
  3. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger