Szukaj na tym blogu

Ciasto czekoladowe ze śliwkami


Składniki na blachę 25x30 cm:
  • 3 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 200 g masła
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 2 szklanka mleka
  • 4 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 kg śliwek
Sposób wykonania:
  1. Masło utrzeć z jajkiem i cukrem.
  2. Następnie dodać pozostałe składniki sypkie. Wszystko zmiksować na jednolitą masę. 
  3. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Na wierzch wyłożyć połówki śliwek.
  5. Piec około 50 minut w 180 stopniach do suchego patyczka.
Smacznego :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger