Szukaj na tym blogu

Ciasto Kinder Country bez pieczenia


 Składniki na formę o średnicy 26 cm:
  • 400 ml kremówki 30%
  • 200 g mlecznej czekolady
  • 100 g białej czekolady
  • 250 g serka mascarpone
  • 220 g herbatników
  • 3 i 1/2 szklanki płatków kangus
Sposób wykonania:
  1. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do wystudzenia.
  2. 200 ml kremówki ubić na sztywno. Zmniejszyć obroty miksera i po 1 łyżce dodawać serka mascarpone. Na koniec dodać przestudzoną białą czekoladę. Wymieszać.
  3. Do masy wsypać 2 i 1/2 szklanki płatków. Wymieszać łyżką.
  4. Na dno tortownicy ułożyć herbatniki, a na nich białą masę. Na wierzch wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Docisnąć.
  5. W kąpieli wodnej rozpuścić mleczną czekoladę i odstawić do wystygnięcia. Pozostałą kremówkę ubyć na sztywno i dodać do niej czekoladę. Wymieszać.
  6. Czekoladową masę wyłożyć na herbatniki i wysypać pozostałą szklankę płatków. 
  7. Gotowe ciasto wstawić na całą noc do lodówki.
Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger