Ciasto Kinder Country bez pieczenia
Składniki na formę o średnicy 26 cm:
- 400 ml kremówki 30%
- 200 g mlecznej czekolady
- 100 g białej czekolady
- 250 g serka mascarpone
- 220 g herbatników
- 3 i 1/2 szklanki płatków kangus
Sposób wykonania:
- Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do wystudzenia.
- 200 ml kremówki ubić na sztywno. Zmniejszyć obroty miksera i po 1 łyżce dodawać serka mascarpone. Na koniec dodać przestudzoną białą czekoladę. Wymieszać.
- Do masy wsypać 2 i 1/2 szklanki płatków. Wymieszać łyżką.
- Na dno tortownicy ułożyć herbatniki, a na nich białą masę. Na wierzch wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Docisnąć.
- W kąpieli wodnej rozpuścić mleczną czekoladę i odstawić do wystygnięcia. Pozostałą kremówkę ubyć na sztywno i dodać do niej czekoladę. Wymieszać.
- Czekoladową masę wyłożyć na herbatniki i wysypać pozostałą szklankę płatków.
- Gotowe ciasto wstawić na całą noc do lodówki.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz