Czekoladowe muffinki ze śliwkami
Składniki na 12 babeczek:
- 500 g śliwek
- 2 jajka
- 200 g mąki pszennej
- 150 ml mleka
- 100 g roztopionego masła
- 80 g cukru
- 150 g czekolady deserowej
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku o pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- szczypta cynamonu
Sposób wykonania:
- Suche składniki wymieszać w misce, dodać czekoladę drobno posiekaną.
- W drugiej misce połączyć roztopione masło, jajka i mleko.
- Obie masy połączyć ze sobą. Wyłożyć w papilotki.
- Na wierzch ciasta układać pokrojone śliwki.
- Piec 20 minut w 200 stopniach do suchego patyczka.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz