Szukaj na tym blogu

Czekoladowe muffinki ze śliwkami

 


Składniki na 12 babeczek:

  • 500 g śliwek
  • 2 jajka
  • 200 g mąki pszennej
  • 150 ml mleka
  • 100 g roztopionego masła
  • 80 g cukru
  • 150 g czekolady deserowej
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku o pieczenia 
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta cynamonu 
Sposób wykonania:
  1. Suche składniki wymieszać w misce, dodać czekoladę drobno posiekaną. 
  2. W drugiej misce połączyć roztopione masło, jajka i mleko.
  3. Obie masy połączyć ze sobą. Wyłożyć w papilotki.
  4. Na wierzch ciasta układać pokrojone śliwki. 
  5. Piec 20 minut w 200 stopniach do suchego patyczka.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger