Pralinki z musem czekoladowym
Składniki na 8 sztuk po około 6 cm dł.:
- 1 puszka mleka kokosowego (400 ml)
- 100 g białej czekolady
- 100 g karmelowej czekolady (ewentualnie białej)
Sposób wykonania:
- Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ścianki silikonowej foremki wysmarować za pomocą pędzelka czekoladą ( pozostawić trochę na później, aby "przykryć" pralinkę). Włożyć do lodówki lub zamrażalnika do zastygnięcia.
- Schłodzone mleko kokosowe oddzielić od wody- potrzebna będzie jedynie masa.
- Masę kokosową zmiksować, aż będzie puszysta. Dodać do niej rozpuszczoną czekoladę karmelową. Wymieszać delikatnie łyżką.
- Musem napełnić jajeczka czekoladowe ( jeszcze nie wyciągać z foremki). Pozostałą czekoladą zakryć wierzch pralinki. Całość wstawić do zamrażalnika do zastygnięcia.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz