Szukaj na tym blogu

Pralinki z musem czekoladowym




 Składniki na 8 sztuk po około 6 cm dł.:
  • 1 puszka mleka kokosowego (400 ml)
  • 100 g białej czekolady
  • 100 g karmelowej czekolady (ewentualnie białej)
Sposób wykonania:
  1. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ścianki silikonowej foremki wysmarować za pomocą pędzelka czekoladą ( pozostawić trochę na później, aby "przykryć" pralinkę). Włożyć do lodówki lub zamrażalnika do zastygnięcia.
  2. Schłodzone mleko kokosowe oddzielić od wody- potrzebna będzie jedynie masa. 
  3. Masę kokosową zmiksować, aż będzie puszysta. Dodać do niej rozpuszczoną czekoladę karmelową. Wymieszać delikatnie łyżką. 
  4. Musem napełnić jajeczka czekoladowe ( jeszcze nie wyciągać z foremki). Pozostałą czekoladą zakryć wierzch pralinki. Całość wstawić do zamrażalnika do zastygnięcia.
Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger