Szukaj na tym blogu

Blok czekoladowy na bogato

Składniki:

  • 500 g mleka w proszku (niebieskie)
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 250 g margaryny 
  • 1/2 szklanki wody
  • 4 łyżki kakao
  • 200 g herbatników 
  • 2-3 batony Lion lub Kit Kat
  • garść rodzynek
  • garść orzechów 

Sposób wykonania:
  1. W garnku rozpuścić margarynę, następnie dodać cukier, kakao i wodę. Całość wymieszać do połączenia. Odstawić do wystudzenia na chwilę.
  2. Do cieplej masy dodać mleko w proszku, dokładnie wymieszać.
  3. Dodać pokruszone herbatniki, bakalie i batony.
  4. Masę wyłożyć do keksówki sylikonowej lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Odstawić do zastygnięcia najlepiej na całą noc.
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger