Blok czekoladowy na bogato
Składniki:
- 500 g mleka w proszku (niebieskie)
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- 250 g margaryny
- 1/2 szklanki wody
- 4 łyżki kakao
- 200 g herbatników
- 2-3 batony Lion lub Kit Kat
- garść rodzynek
- garść orzechów
Sposób wykonania:
- W garnku rozpuścić margarynę, następnie dodać cukier, kakao i wodę. Całość wymieszać do połączenia. Odstawić do wystudzenia na chwilę.
- Do cieplej masy dodać mleko w proszku, dokładnie wymieszać.
- Dodać pokruszone herbatniki, bakalie i batony.
- Masę wyłożyć do keksówki sylikonowej lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia.
- Odstawić do zastygnięcia najlepiej na całą noc.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz