Jabłka w cieście francuskim
Składniki na 6 sztuk:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 2 jabłka
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżka cynamonu
- 2 łyżka skórki pomarańczowej
- 1 jajko
Sposób wykonania:
- Ciasto przekroić na 6 kwadratow, a każdy z nich naciąć wzdłuż krawędzi w kątach.
- W miseczce połączyć cukier,cynamonu i skórkę pomarańczową.
- Jabłka pokroić w plastry o grubości ok 1 cm i obtoczyć w mieszańce sypkie.
- Plastry ułożyć na środku każdego kawałka ciasta i każdy jego róg zagiąć-tak jak na zdjęciu pokazane.
- Wierzch wysmarować jajkiem.
- Piec w 180 stopniach przez 20 minut.
- Przestudzone ciastka mozna posypać cukrem pudrem albo posmarować lukrem i posypać siekanymi orzechami.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz