16 czerwca 2010

Nadziane muffinki czekoladą

Przepyszne mocno czekoladowe muffiny. Szybko zniknęły.
Składniki na 8 muffinek:
  • 4 łyżki miękkiej margaryny
  • 55 g cukru
  • 1duże jajko
  • 85 g mąki 
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 8 kostek czekolady o min. 50% zawartości kakao
  • cukier puder do posypania
Sposób wykonania:
Margarynę, cukier, mąkę, jajko, kakao, wymieszać na jednolitą masę. Połowę ciasta wypełnić papilotkami, po czym włożyć po kostce czekolady i dodać resztę ciasta. 
Piec 25 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni, odstawić na 2-3 minuty, po czym podawać babeczki na ciepło, posypane cukrem pudrem. 
Smacznego :)

7 komentarzy:

  1. Ja wiem, że to niemal profanacja i nie powinnam mówić tego głośno, ale nigdy nie robiłam muffinek z czekoladą... To znaczy niby robiłam - ale to był zawsze taki skromny dodatek posiekanej... A takich z rozpływającym się wnętrzem nie... I teraz nabrałam na nie dzikiej wręcz ochoty. Chyba w piątek będę w kuchni szaleć :)

    OdpowiedzUsuń
  2. co to musi być za smak! mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale narobiłaś smaka. Ta rozpływająca się czekolada w środku robi wrażenie !

    OdpowiedzUsuń
  4. gin- to aż grzech, że nigdy nie robiłaś! Czekoladowe muffinki są najlepsze ze wszystkich smaków jakie można zrobić ;p możesz też zrobić z nadzieniem: nutella i wiśnie :) mniam do kwadratu!
    Paula- niebiański :) zwłaszcza, że skończyły się po 30 minutach....

    OdpowiedzUsuń
  5. Ewa- miło słyszeć :) tylko robić i robić :)

    OdpowiedzUsuń
  6. super to nadzienie.. ;-)

    ps. i ładny niebieski na paznokciach!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails