Nadziane muffinki czekoladą
Przepyszne mocno czekoladowe muffiny. Szybko zniknęły.
Składniki na 8 muffinek:
Margarynę, cukier, mąkę, jajko, kakao, wymieszać na jednolitą masę. Połowę ciasta wypełnić papilotkami, po czym włożyć po kostce czekolady i dodać resztę ciasta.
Piec 25 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni, odstawić na 2-3 minuty, po czym podawać babeczki na ciepło, posypane cukrem pudrem.
Smacznego :)
Składniki na 8 muffinek:
- 4 łyżki miękkiej margaryny
- 55 g cukru
- 1duże jajko
- 85 g mąki
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 8 kostek czekolady o min. 50% zawartości kakao
- cukier puder do posypania
Margarynę, cukier, mąkę, jajko, kakao, wymieszać na jednolitą masę. Połowę ciasta wypełnić papilotkami, po czym włożyć po kostce czekolady i dodać resztę ciasta.
Piec 25 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni, odstawić na 2-3 minuty, po czym podawać babeczki na ciepło, posypane cukrem pudrem.
Smacznego :)
Ja wiem, że to niemal profanacja i nie powinnam mówić tego głośno, ale nigdy nie robiłam muffinek z czekoladą... To znaczy niby robiłam - ale to był zawsze taki skromny dodatek posiekanej... A takich z rozpływającym się wnętrzem nie... I teraz nabrałam na nie dzikiej wręcz ochoty. Chyba w piątek będę w kuchni szaleć :)
OdpowiedzUsuńco to musi być za smak! mniam :)
OdpowiedzUsuńAle narobiłaś smaka. Ta rozpływająca się czekolada w środku robi wrażenie !
OdpowiedzUsuńgin- to aż grzech, że nigdy nie robiłaś! Czekoladowe muffinki są najlepsze ze wszystkich smaków jakie można zrobić ;p możesz też zrobić z nadzieniem: nutella i wiśnie :) mniam do kwadratu!
OdpowiedzUsuńPaula- niebiański :) zwłaszcza, że skończyły się po 30 minutach....
Ewa- miło słyszeć :) tylko robić i robić :)
OdpowiedzUsuńsuper to nadzienie.. ;-)
OdpowiedzUsuńps. i ładny niebieski na paznokciach!
asieja- dzięki :)
OdpowiedzUsuń