Ciastka digestive
Przepisy pochodzi od Doroty. Uwielbiam je, więc bezkarnie robię z dwóch porcji :D
Składniki na 109 sztuk :
- 350 g mąki pełnoziarnistej
- 100 g mąki pszennej
- 100 g zmielonych płatków owsianych
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g masła
- 6 łyżek cukru
- 8 łyżek mleka
- 1 łyżeczka soli
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki łączymy i wałkujemy na grubość u mnie ok 3 mm. Wykrawamy ciastka i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15 minut.
Smacznego :)
wyglądaja świetnie ;) mam ochotę je upiec ;)
OdpowiedzUsuńCudne ciasteczka. No i pooszukiwać się można, że to samo zdrowie. ;))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
śliczne ciacha. i jaka pokaźna ilość z nich wychodzi;)
OdpowiedzUsuńlubie te ciasteczka, ale nigdy nie pieklam ich sama, zawsze kupowałam.
OdpowiedzUsuńdigestive są rewelacyjne...
OdpowiedzUsuńW tym przepisie brakuje soli, moim zdaniem jeżeli podwaja pani ilość mąki to mleko i proszek do pieczenia też warto by było podwoić...
OdpowiedzUsuńdziekuję za zwrócenie uwagi :) już poprawione
Usuń