21 września 2010

Ciastka digestive





Przepisy pochodzi od Doroty. Uwielbiam je, więc bezkarnie robię z dwóch porcji :D


Składniki na 109 sztuk :

  • 350 g mąki pełnoziarnistej 
  • 100 g mąki pszennej
  • 100 g zmielonych płatków owsianych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g masła
  • 6 łyżek cukru
  • 8 łyżek mleka
  • 1 łyżeczka soli
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki łączymy i wałkujemy na grubość u mnie ok 3 mm. Wykrawamy ciastka i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15 minut.
Smacznego :)

7 komentarzy:

  1. wyglądaja świetnie ;) mam ochotę je upiec ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudne ciasteczka. No i pooszukiwać się można, że to samo zdrowie. ;))

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. śliczne ciacha. i jaka pokaźna ilość z nich wychodzi;)

    OdpowiedzUsuń
  4. lubie te ciasteczka, ale nigdy nie pieklam ich sama, zawsze kupowałam.

    OdpowiedzUsuń
  5. W tym przepisie brakuje soli, moim zdaniem jeżeli podwaja pani ilość mąki to mleko i proszek do pieczenia też warto by było podwoić...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziekuję za zwrócenie uwagi :) już poprawione

      Usuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails