20 września 2010

Kotlety Szymanderskiej


Składniki:

  • 2 szkl. kaszy jęczmiennej
  • 25 dag mrożonego szpinaku
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
Sposób wykonania: 
Kaszę zalewamy 4 szklankami wody i odstawiamy na 3 godziny. Następnie gotujemy z dodatkiem soli. Szpinak rozmrażamy na patelni i następnie łączymy z ugotowaną kaszą. Dodajemy do masy posiekaną i zeszkloną cebulę oraz jogurt i jajko. Doprawiamy. 
Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. 
Smacznego :)

3 komentarze:

  1. szkoda, że mój domownik jest typowym mięsożercą, bo ja uwielbiam takie kulinarne apetyczne alternatywy

    OdpowiedzUsuń
  2. jakie one są ładnie zielone :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. wyglądają niezwykle ;] takie ufoludkowe xd

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails