Kotlety Szymanderskiej
Składniki:
- 2 szkl. kaszy jęczmiennej
- 25 dag mrożonego szpinaku
- 1 cebula
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
Kaszę zalewamy 4 szklankami wody i odstawiamy na 3 godziny. Następnie gotujemy z dodatkiem soli. Szpinak rozmrażamy na patelni i następnie łączymy z ugotowaną kaszą. Dodajemy do masy posiekaną i zeszkloną cebulę oraz jogurt i jajko. Doprawiamy.
Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Smacznego :)
szkoda, że mój domownik jest typowym mięsożercą, bo ja uwielbiam takie kulinarne apetyczne alternatywy
OdpowiedzUsuńjakie one są ładnie zielone :-)
OdpowiedzUsuńwyglądają niezwykle ;] takie ufoludkowe xd
OdpowiedzUsuń