Szukaj na tym blogu

Nadzienie z soczewicy do wszystkiego !


To nadzienie jest przepyszne samo w sobie. Lubie je podjadać mimo, że idealnie pasuje do naleśników, do makaronu, pierogów :)

Składniki:

  • 50 g soczewicy czerwonej
  • cebula
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 1/2 ząbka czosnku 
  • sól, pieprz
Sposób wykonania:
Ugotować soczewicę. Na patelni smażyć cebulkę pokrojona w kostkę i czosnek, następnie dodać soczewicę i dolać 3/4 szklanki wody. Smażyć dalej dodając jeszcze przyprawy i koncentrat. 
Smacznego :)

5 komentarzy:

  1. Podoba mi się nadzienie, faktycznie pasuje jako dodatek do wielu dań :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A właśnie szukałem czegoś prostego na parapetówkę ;) będzie w sam raz ! pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  3. mam akurat sporo czerwonej ciecierzycy, Twoja propozycja brzmi bardzo zachęcająco ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fakt, bardzo uniwersalne. Podoba mi się, chętnie bym zjadła takiego naleśniczka :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger