Szukaj na tym blogu

Filet z kurczaka z porem



Składniki:
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 biała część pora
  • 6 dużych pieczarek
  • 200 g sera żółtego light
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • przyprawa do kurczaka
Sposób wykonania:

  1. Filety oczyszczamy z żyłek i ewentualnych kostek i przekrawamy na pół.
  2. Z każdej strony nacieramy filety przyprawą do kurczaka. 
  3. Pieczarki i pora myjemy i kroimy w cienkie plasterki. 
  4. Filety wkładamy do naczynia żaroodpornego, a na wierzch układamy pieczarki i pora.
  5. Całość posypujemy startym żółtym serem.
  6. Zalewamy bulionem.
  7. Pieczemy w 200 stopniach przez ok. 25  minut.
Smacznego :)





1 komentarz:

  1. Ciekawie - połączenie kurczaka i pora bardzo lubię, co zawsze, nie wiadomo czemu, dziwiło ludzi. Zapisuję ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger