17 listopada 2011

Filet z kurczaka z porem

Składniki:
  • 2 piersi z kurczaka
  • 6-7 dużych pieczarek
  • 1 biała część pora
  • 1 kostka rosołowa
  • 200 g sera żółtego
  • przyprawa do kurczaka
  • vegeta
Sposób wykonania:
Każdy filet przekrawamy i robimy z niego dwa czyli w sumie mamy 4 kotlety. Z każdej strony posypujemy filet vegetą i przyprawą do kurczaka. 
Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki, tak samo postępujemy z porem. 
Filety kładziemy do naczynia żaroodpornego i układamy kolejno pieczarki i por. Na wierzch kładziemy plastry sera. Całość zalewamy kostką rosołową, którą uprzednio zalewamy gorącą wodą w kubku. 
Pieczemy w 200 stopniach przez ok. 30 minut. Jest pycha!
Smacznego :)





1 komentarz:

  1. Ciekawie - połączenie kurczaka i pora bardzo lubię, co zawsze, nie wiadomo czemu, dziwiło ludzi. Zapisuję ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails