Filet z kurczaka z porem
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 1 biała część pora
- 6 dużych pieczarek
- 200 g sera żółtego light
- 1 szklanka bulionu drobiowego
- przyprawa do kurczaka
Sposób wykonania:
- Filety oczyszczamy z żyłek i ewentualnych kostek i przekrawamy na pół.
- Z każdej strony nacieramy filety przyprawą do kurczaka.
- Pieczarki i pora myjemy i kroimy w cienkie plasterki.
- Filety wkładamy do naczynia żaroodpornego, a na wierzch układamy pieczarki i pora.
- Całość posypujemy startym żółtym serem.
- Zalewamy bulionem.
- Pieczemy w 200 stopniach przez ok. 25 minut.
Smacznego :)
Ciekawie - połączenie kurczaka i pora bardzo lubię, co zawsze, nie wiadomo czemu, dziwiło ludzi. Zapisuję ten przepis :)
OdpowiedzUsuń