Szukaj na tym blogu

Śledzie w śmietanie





Składniki:
  • 1 kg płatów śledziowych marynowanych 
  • 1 jabłko 
  • 400 ml śmietany kwaśnej 
  • 1 łyżka majonezu 
  • 4 cebule
Sposób wykonania:
  1. Ze śledzi ściągamy skórę i kroimy w 1 centymetrowe paski.
  2.  Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i również kroimy w paski.
  3. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
  4.  Śmietanę łączymy z majonezem i dodajemy resztę składników. 
  5. Dokładnie mieszamy.
Smacznego :)


3 komentarze:

  1. ze śledziami się chyba nigdy nie pogodzę, choć od dziecka powtarzają mi, że z wiekiem mi przejdzie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię te wigilijne śledzie:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie połączenia! Ale mi narobiłaś smaka! A czy jadasz również łososia? Jeśli tak, to na pewno zainteresuje Cię ta strona internetowa: https://mowisalmon.pl/przepisy/ na której można znaleźć wiele, ciekawych przepisów jego wykorzystujących.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger