Kotleciki z cukinii
sierpnia 22, 2012
9
kuchnia polska
,
niskokaloryczne
,
obiad
,
obiad z patelni
,
smaki dzieciństwa
,
w 30 minut
Składniki:
- spora cukinia
- bułka tarta
- 3 jajka
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
Cukinię obieramy ze skórki i kroimy w plastry ok. 1.5-2 cm. Następnie rozbijamy je tłuczkiem i przyprawiamy. Plastry moczymy w rozbełtanych jajkach, a potem w bułce tartej. Smażyć na oleju na zloty kolor.
Uwielbiam cukiniowe placki. :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł, chętnie spróbuję kiedyś zrobić ;-)
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam, ale ciekawe;)
OdpowiedzUsuńMmm na pewno pyszne, uwielbiam takie cuda z cukini :)
OdpowiedzUsuńprzepadam za nimi :)
OdpowiedzUsuńdawno nie jadłam kotlecików cukiniowych, a tak je uwielbiam!Robię je troszkę inaczej, ale Twój przepis jest bardzo ciekawy a kotleciki napewno wyborne:) Oj muszę nadrobić zaległości i niebawem sobie je zrobić :)
OdpowiedzUsuńLubię placki z cukinii, nie należy ona jednak do psiankowatych, więc nie mogę dodać wpisu do akcji.
OdpowiedzUsuńuwielbiam cukinie :)
OdpowiedzUsuńtakich kotlecików jeszcze nie robiłam ,ale wierzę ,że są smaczne ,bo wyglądają na takie ;)
OdpowiedzUsuń