Szukaj na tym blogu

Kokosowa panna cotta



Składniki:
  • 2 szkl. śmietany 36%
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 1/2 szkl. wiórek kokosowych
  • 2 łyżeczki wody 
  • 1 łyżeczka żelatyny 
Sposób wykonania:

  1. Żelatynę wymieszać z ciepłą wodą i odstawić na 5 minut. Do rondelka wlać wlać śmietanę, cukier puder i wiórki kokosowe. Mieszać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści (nie dopuścić do zagotowania! ). Następnie dodać żelatynę i mieszkać około 3 minut, aż się rozpuści. Ostudzić i wlać do filiżanek. Włożyć do zastygnięcia na kilka godzin do lodówki. 
Smacznego :) 

6 komentarzy:

  1. jeden z deserów, których jeszcze nie jadłam, a który kusi przede wszystkim wyglądem ... :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Musi smakować wspaniale :) Lubię takie kokosowe desery

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. takie deserki koksowe mogę jeść codziennie ;p

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie jadłam takiej, musi ciekawie smakować :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger