Omlet cesarski
Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- 1/4 szkl. mleka
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżka rodzynek
- rum
- masło
- sól
- cukier puder
Sposób wykonania:
- Rodzynki namoczyć w rumie.
- Żółtka zmiksować z mlekiem, mąka, cukrem i szczyptą soli - konsystencja powinna być gęsta.
- Dodać odsączone rodzynki i pianę z białek.
- Smażyć na maśle powoli do złocistego koloru.
- Porwać omlet na małe kawałki i dosmażyć.
- Podawać gorący, posypany cukrem pudrem.
Smacznego :)
Śniadanie godne króla :)
OdpowiedzUsuńmuszę sobie zrobić taki smaczny omlecik ;d
OdpowiedzUsuńwygląda wspaniale :)
OdpowiedzUsuńbez piekarnika wiec moze zrobie go szybciej ;p
OdpowiedzUsuń