25 stycznia 2013

Naleśniki ze szpinaku z nadzieniem plażowiczek

Składniki:

  • pół paczki rozdrobnionego szpinaku
  • 2 jajka
  • 1/ szkl. mleka
  • 2 czubate łyżki skrobi kukurydzianej
  • 2 łyżki otrębów zmielonych 
Nadzienie:
  • kostka chudego twarogu
  • pół czerwonej cebulki
  • kolorowy pieprz
  • 40 g pasty z mozzarelli 
  • 1  ogórek z octu 
Sposób wykonania:
Rozmrożony szpinak połączyć z pozostałymi składnikami na jednolitą masę. Smażyć na bardzo małym ogniu na suchej patelni. 
Składniki na nadzienie razem bardzo drobno zmiksować i nakładać na naleśniki.
Smacznego :)

5 komentarzy:

  1. super pomysł i na śniadanie też się nadaje:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaki świetny pomysł! Takich naleśników spróbowałabym z wielką chęcią.

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam , szpinakowe naleśniki *-*

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails