Szukaj na tym blogu

Migdałowe księżyce





Składniki:
  • 200 g mąki
  • 100 g drobno zmielonych migdałów
  • 180 g masła
  • 80 g cukru pudru
  • 3 łyżeczki przyprawy do piernika
  • szczypta soli
  • 50 g drobnego cukru
Składniki:
  1. mąkę przesiać na stolnicę, dodać 1 łyżeczkę przyprawy do piernika, sól, migdały i cukier puder. Dokładnie wymieszać. 
  2. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło. Wszystko razem dokładnie zagnieść na jednolitą masę.
  3. Z ciasta formować w dłoni księżyce i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Ciastka piec przez 10 minut w 180 stopniach. 
  5. Drobny cukier wymieszać z 2 łyżeczkami przyprawy i obtaczać lekko przestudzone ciastka. 
Smacznego :)






1 komentarz:

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger