09 października 2014

Własny sos pomidorowy

Składniki:

  • 4 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g przecieru pomidorowego
  • woda
  • 1 kromka razowego chleba
  • 150 g fety
  • bazylia, oregano, tymianek
Sposób wykonania:
  1. Cebulę i czosnek drobno pokroić i podsmażyć na łyżce oliwy.
  2. Dodajemy do cebuli pokrojone w kostkę pomidory, pokruszoną fetę oraz przecier pomidorowy.  A także pokruszony chleb do zagęszczenia sosu. W razie konieczności dodajemy wodę. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. 
  3. Na koniec dodajemy przyprawy.
Smacznego :)


Kaloryczność całość ( na porcje wychodzi 3-4):
509 kcal
33,2 B
72,7 W
7 T

1 komentarz:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails