Biszkoptowe naleśniki
Składniki:
Żółtka roztrzepać z cukrem, mlekiem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mała szczyptą soli.
Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem.Na patelni rozgrzać olej i delikatnie wylewać ciasto i smażyć na złoty kolor.
Znakomicie smakuje z serkiem wiejskim i dżemem porzeczkowym.
Smacznego :))
- 5 jaj
- 450 ml mleka
- 300 g mąki pszennej
- 2 cukry waniliowe
- łyżeczka proszku do pieczenia
- sól
- kilka łyżek oleju
Żółtka roztrzepać z cukrem, mlekiem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mała szczyptą soli.
Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem.Na patelni rozgrzać olej i delikatnie wylewać ciasto i smażyć na złoty kolor.
Znakomicie smakuje z serkiem wiejskim i dżemem porzeczkowym.
Smacznego :))
Nigdy nie widzialam nalesnikow z serkiem wiejskim;) Bardzo ładnie wyszly na zdjeciach a telerzyk to już wogóle jest bardzo w moim guście;)
OdpowiedzUsuńSuper sprawa te naleśniki. Chętnie skuszę się w któryś weekend. Z 1/5 porcji. ;))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
wyglądają na takie puchate
OdpowiedzUsuń