31 marca 2010

Biszkoptowe naleśniki

Składniki:
  • 5 jaj
  • 450 ml mleka
  • 300 g mąki pszennej
  • 2 cukry waniliowe
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól
  • kilka łyżek oleju
Sposób wykonania:
Żółtka roztrzepać z cukrem, mlekiem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mała szczyptą soli. 
Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem.Na patelni rozgrzać olej i delikatnie wylewać ciasto i smażyć na złoty kolor. 
 Znakomicie smakuje z serkiem wiejskim i dżemem porzeczkowym. 
Smacznego :))

3 komentarze:

  1. Nigdy nie widzialam nalesnikow z serkiem wiejskim;) Bardzo ładnie wyszly na zdjeciach a telerzyk to już wogóle jest bardzo w moim guście;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super sprawa te naleśniki. Chętnie skuszę się w któryś weekend. Z 1/5 porcji. ;))

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. wyglądają na takie puchate

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails