środa, 28 grudnia 2011

Ryba po japońsku


Składniki:
  • 1 kg filetów np. z dorsza lub morszczuka 
  • 1 łyżka wegety
Składniki na ciasto :
  • 1 szkl. mąki
  • 1 jajko
  • 1/2 szkl. wody
 Składniki do przekładania:
  • 2 duże cebule 
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 1 słoik papryki konserwowej
Składniki na zalewę:
  • 1/2 szkl. oleju
  • mały przecier pomidorowy
  • 4 łyżki ketchupu
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki octu
  • sól
  • 1/2 szkl. wody
Sposób wykonania:
Rybę posypać wegetą i obtoczyć w w cieście, które przygotowujemy jak na naleśniki. I smażymy na oleju.
Cebulę, ogórki i paprykę kroimy w małą kostkę.
Przygotowanie zalewy: Wodę zagotować i dodać do niej wszystkie składniki- gotować jeszcze 3 minuty.
Na dno dużej miski wykładamy warstwami ostudzoną rybę, warzywa i zalewamy przygotowaną zalewą.
Smacznego :)
Ps. Potrawę najlepiej wykonać dzień wcześniej przed podaniem- składniki muszą się przegryźć.
Ps. 2 Ta ryba jest przepyszna! :)

1 komentarz:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails